Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Aktuális híreink

Nyáron is pezseg az élet a mórahalmi óvodában! 
Az óvodai dolgozók remekül főztek a Lecsófőző versenyen 2024-ben is!

A Mórahalmi Lurkó Világ Óvoda ismét delegálta csapatát a III. Szabad-tűzi Lecsókészítő versenyen, melyet a város és a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola közösen rendeztek meg. A versenyen 10 csapat mérte össze főzési fortélyait. Az óvodai dobogós lecsó elengedhetetlen hozzávalói voltak idén is - a kiváló alapanyagok mellett -, a csapattagok hatékony együttműködése, és természetesen a jó hangulat.
Csapatunk Lecsó készítése kategóriában 2. helyezést, Dekoráció kategóriában 1. helyezést ért el.
Büszkék vagyunk kollégáinkra, hasonló folytatást kívánunk a következő évekre is!
Készségfejlesztés nyáron is!

A Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Mórahalmi Tagintézményének gyógypedagógusai „Készségfejlesztés nyáron is” címmel játékos, kézműves, mozgásos fejlesztő tevékenységeket szerveznek középső- és nagycsoportosaink számára június utolsó és július első hetén. Logopédus, gyógypedagógus, pszichológus, gyógytestnevelő vezetésével zajlanak a komplex fejlesztő foglalkozások, melyeken sokrétű képességfejlesztés folyik.
Újabb címmel gazdagodott óvodánk!

Óvodánk idén, az első alkalommal nyerte el az “Állatbarát Óvoda” címet .
Az ünnepélyes díjátadóra Budapesten, az Állatorvostudományi Egyetemen került sor. Az ünnepség után óvodánk két óvodapedagógusa egy Állatvédelmi továbbképzésen is részt vett. Szeptembertől újult erővel, ismeretekkel, változatos lehetőségekkel és programokkal indulunk el újra egy úton a gyermekekkel és a szülőkkel közösen, amely a felelős állattartáshoz és állatvédelemhez vezet.
Mert közös ügyünk az állatvédelem!
 

Óvodai ballagás 2024. 

Elballagtunk...
Óvodánkban 2024. május 31-én és június elsején tartottuk meg ballagási ünnepségeinket.
Idén 75 nagycsoportos gyermektől köszöntünk el, akik szeptembertől egy újabb életszakaszba lépnek, iskolába fognak jàrni.
Kívánunk nekik nagyon sikeres, örömteli tanulást!
 

Kistérségi vers- és mesemondó verseny 

Megrendeztük az idei Kistérségi vers- és mesemondó versenyünket is. Minden kis szavalóra és díjazottra büszkék vagyunk!
Gratulálunk az elért sikerekhez, Mórahalom ismét szépen teljesített!
 

A Nap gyermekei c. pályázat 

https://www.dm-egyuttegymasert.hu/hu/nap-gyermekei/eredmenyek-2019/
Örömmel tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, Segítőinket, hogy a DM - Együtt egymásért - A Nap gyermekei című pályázaton óvodánk bekerült az első 10 közönség díjazottja közé, ezáltal 100.000 Ft értékű ajándékutalványt nyertünk a Fair Play Trade jóvoltából!
Nagyon hálásan köszönjük a sok szavazatot!

 

Szülői értesítés az étkezési térítési díjjal kapcsolatosan

Beiratkozás 2024/2025-es nevelési évre

Nagyszülők Napja a Csupafül csoportban

Március 18.-án tartották meg a Nagyszülők Napját a Csupafül csoportban. Örömmel töltött el bennünket, hogy az idősebb generáció érdeklődve fogadta meghívásunkat. A nap vidám és szeretetteljes hangulatban telt, a gyerekek és a Nagyszülők arca mindent elárult.
Márciusi Díjban részesült Bakai Lászlóné, a Napsugár csoport óvodapedagógusa
 
"Bakai Lászlóné méltatásában Nógrádi Zoltán elmondta, óvodai munkatársként évtizedek óta példamutató módon működik együtt a gyermekekkel és szüleikkel. Azt vallja, minden ember egyedi, és minden gyermek mosolyában látni kell a törekvést. Így válik egységgé a pedagógus, a szülő és a gyermek. Hiszen a legfontosabb ebben a kapcsolatban a legkisebbek jövője."
Szöveg és kép forrás: https://www.facebook.com/moranettv

"Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!" - Télűzés az óvodában

Február 9.-én, a farsangi időszak lezárásául közös mulatságra, és Télűző programra hívtuk az intèzmèny apraját, nagyját.
Tánccal, èneklèssel, kiszebáb ègetèssel próbáltuk elűzni a telet.
Elkészült! A mai naptól használható új bejáratunk a Szabadság utca felől. :) 
 Fontos ügyünknek tartjuk a madarak védelmét, így nagy örömmel tölt el bennünket, hogy az Óvodánk udvarán egy újabb madáretető lett telepítve. 
Megkezdődtek a munkálatok...bővül az udvarunk, a mi Lurkó Világunk!
Óvodánk igyekszik az ünnep közeledtével az idősebbeknek is szebbé tenni a mindennapjait.

Ünnepi díszbe öltözött az óvoda

Mikulás várás és Adventi készülődés az óvodában

Vasárnap este fellobbant az első, a hitet szimbolizáló gyertya lángja Mórahalom város adventi koszorúján. A meghitt hangulatú ünnepi eseményen az új harangjáték debütálása után a Margaréta csoport műsorát nézhették meg az érdeklődők.

Állateledel gyűjtés az óvodában

Az adományok a gyerekek segítségével eljutottak a Tappancs Állatvédő Alapítványhoz. Köszönjük szépen a segítséget a gyűjtésben!
Több, mint 80 kiló eledelt vittünk a menhely lakóinak.
https://www.tappancs.hu/
https://www.facebook.com/Tappancs.Allatvedo.Alapitvany
A gyerekek a hét folyamán piacon jártak, gyümölcssalátát készítettek, majd egy süni is ellátogatott hozzájuk.

Márton-nap az óvodában

Óvodánkban Márton-napi projekt keretében a zajlott a november 6.-i hét.
Csoportjaink már az előző napokban ráhangolódtak az ünnepre, Márton történetének megismerésével, lámpások készítésével,a témához kapcsolódó dalok, mondókák, versek tanulásával.
Az aulában lévő faliújságok megteltek szebbnél szebb "libás" munkákkal.
A gyerekek megkostólhatták a libazsíros kenyeret lilahagymával, ami nagyon ízlett nekik.
Pénteken délután kigyúltak a fények a lámpásokban, s közben megérkezett lóháton Márton is, majd közös sétára indultunk. A kis fények és az énekhang hangulatosan járta át Mórahalom főutcáját.
Az Aranyszöm Rendezvényházban "Egy egészen egyszerű Piroska" című előadáson jártak az óvodásaink. A gyermekeknek nagyon tetszett a műsor. Köszönjük szépen a szervezést!
Köszönjük szépen a szülőknek a Katica és a Micimackó csoport előtti terasz betonozásában való segítséget!

Borfőző verseny

Intézményünk a Mórahalmi Lurkó Világ Óvoda 8. alkalommal indult a városban megrendezésre kerülő Forralt borfőző verseny és kézműves vásáron 2023.10.21.-én, két csapattal.
A 22 fokos hőmérséklet az ősznek erre az időszakára nem mondható jellemzőnek, ennek ellenére ez a meleg nem tartotta vissza csapatainkat.
A rendezvényen 15 csapat rotyogtatta illatos, finom nedűjét. Ebben az évben csapataink nem értek el dobogós helyezést, de jutalom, jó hangulat és finom forralt bor nélkül senki nem távozott.

Érik a szőlő, hajlik a vessző...

Óvodánkban hagyományainknak megfelelően az október 9.-i héten szüreti hetet tartottunk.
A hét elején megkezdődött a szorgos készülődés a csoportokban.
A gyermekek megismerkedhettek a szüreti kellékekkel (prés, daráló) és közvetlen tapasztalatot gyűjthettek a must készítés folyamatáról. A nagyobbak szüretelni is elmentek.
A gyerekek a kukoricamorzsolásban is kipróbálhatták magukat, illetve tökgurító versenyen is részt vettek.
Termésbábok is készültek, amelyekből kiállítást is rendeztünk.
A hetet egy jó hangulatú, közös énekléssel és táncolással zártuk.

Állatvédelmi témahét az óvodában

Óvodánkban az egész hét az állatokról szólt.
A mai világban kifejezetten fontos lenne minél több felnőtt ember figyelmét felhívni az állatok védelmére, megbecsülésére valamint a felelős állattartásra is. Nemcsak felnőttkorban, hanem már kisgyermekkorban meg kell tanítani a gyermekeknek ezeket a viselkedési normákat. Hisszük, hogy a minél hamarabb elkezdett környezeti nevelés által válhat a gyermekekből a környezetük problémáira odafigyelő és segítő felnőtt.
Sokszínű és változatos programokkal hívtuk fel a gyermekek figyelmet a felelős állattartásra, az állatvédelemre.
Ellátogatott hozzánk a Aktív Mancsok Segítő Kutyás Egyesület , ahol egy állatasszisztált foglalkozáson vehettek részt a gyerekek.
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is segítségünkre volt a témahetünk alatt, hiszen egy izgalmas rendőrkutyás bemutatóval készültek nekünk.
Az állatok egészségvédelmének, az állatok gyógyításának bemutatásába a Móramancs Állatorvosi Rendelő és Állatpatika szakemberei engedtek betekintést.
Rendeztünk plüssállat,  fotó- és rajzkiállítást, ezen felül különféle játékos feladatokkal készültünk a gyerekeknek.
Volt csoport, akik ellátogattak a Szegedi Vadasparkba és Futó Dobó Lovasközpontba is.
Az állatvédelmi témahét főbb eseménye volt az Állati jó családi délután, ahol a gyermekek szüleikkel és testvéreikkel együtt több izgalmas állomáson próbálhatták ki magukat. Mint például a célbadobás, gazdijogsi tudáspróba, barkácsolás, lábnyomkeresés stb. A jutalom sem maradt el. A gyermekek a kitöltött menetlevelet beváltva állatos kekszet, valamint a témahét logóján szereplő baglyos nyakláncot kaphattak ajándékba.
A családi nappal elkezdve állateledel gyűjtést szervezünk a Tappancs Állatvédő Alapítvány gazdikeresőinek. Az adományokat egészen október 24.-ig várjuk az óvoda aulájában.
Mert Közös ügyünk az állatvédelem!!
2023.10.04. az Állatok Világnapja.
Óvodánk csatlakozott az országos Állatvédelmi Témahéthez. Fontos feladatunknak tarjuk az állatok védelmét, tiszteletét, szeretetét.
Közösen, összefogva mi is részt vettünk a #titkosprojekt-ben , egy nagy mancs megformálásában, valamint minden csoport egyénileg is kreatív "állati" fotókat készített.
Mert #közösügyünkazállatvédelem !!🐾
#állatbarátpedagógusok
#állatvédelmitémahét

Közlekedési hét

Óvodánk idén szeptemberben ismét közlekedési hetet szervezett óvodásaink számára. A programban részt vettek a Mórahalmi Rendőrőrs és a Mórahalom Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatarsai, akik hasznos ismeretekkel látták el gyermekeinket a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban. A héten kiscsoportosaink a gyalogos közlekedéssel ismerkedtek, a középső és nagycsoportosok a biciklis közlekedést gyakorolták. A Mobilitási hét keretében különböző programok kapcsán játékos formában tanulhatták növendékeink a biztonságos közlekedést.

Itt van az ősz, itt van újra...

Kreatív óvó néni kezek őszi dekorációba bújtatták az óvoda auláját.🍁🍂🍇

Élménypedagógia a hegyekben

Régóta szerettem volna az óvoda kollektívájának egy élményszerző, csapatépítő kirándulást szervezni, illetve testvéróvodai kapcsolatot kialakítani egy külhoni óvodával.
Szerencsésen alakult a nyár eleje, mert június 9-12. között mindkét elképzelésemet sikerült megvalósítani. Már karácsony után elkezdődött a tervezés, szervezés. A kollegák döntő többsége még egyáltalán nem látta Erdélyt, így első alkalommal a főbb látnivalók felkeresését terveztem.
Nem volt kérdés, hogy Gyergyószentmiklós lesz a kirándulásink, túráink kiindulópontja, hiszen ebben a városban találtam meg azt az óvodát, mellyel szívesen és remélhetőleg majd érdemben is együtt tudunk dolgozni. (Vita Annamária óvodapedagógussal több, mint kétévtizede cseréltünk tapasztalatokat a két óvoda életéről.)
Hatalmas lelkesedéssel, sok-sok telefonos egyeztetés és e-mail váltás után, izgatottan vártuk június 9-e hajnalát, hogy elinduljon az óvoda csapata. Autókkal mentünk, mert a kirándulás anyagi vonzata is fontos szempont volt. Így a férjek vállalták az 1600km-es út levezetését.
Az idő végig kegyes volt hozzánk, így az összes tervezett programot sikerült megvalósítani. A szállásunk és az étkezés is remek volt.
Megvalósult programjaink:
-Madarasi Hargita
-Csíksomlyói kegytemplom, csíksomlyói nyereg
-Gyimesek (Egy őrületes, de vidám 3 órás teherautós kirándulás a hegyekben és bobozás a Gyimesekben.)
-Ezeréves határ
-Tordai sóbarlang
-Gyilkos-tó
-Békás-szoros
-Gyergyószentmiklós fölé emelkedő kápolnához gyalogtúra
A negyedik nap volt kirándulásunk csúcspontja, hiszen reggel 8 órára vártak Bennünket az óvodába, hogy hivatalosan - dokumentáció cseréjével - személyes találkozással elindítsuk a testvéróvodai kapcsolatunkat a Gyergyószentmiklósi Pitypang Óvodával.
A testvér óvodai kapcsolat lehetőséget ad a másik ország kulturális hagyományainak felfedezésére, egymás pedagógiai programjának, nevelési koncepciójának, tapasztalatainak megismerésére, a két intézmény óvodapedagógusai közötti együttműködés elmélyítésére, egymás rendezvényein, programjain való részvételre (leginkább online).
Megható volt, hogy Vita Annamária a kapuban, népviseletben várta óvodánk "küldöttségét". Minden óvodapedagógus, székely ünnepi ruhát vett fel a tiszteletünkre. Úgy fogadtak minket, mintha már sok év barátság, közös munka kötne össze minket.
A finom kürtöskalács, limonádé, kávé mellett mindenki megtalálta azt az óvodapedagógus "párját", akivel közös témát találva, elmélyülten beszélgettek, tapasztalatot cseréltek óvodai témában.
A jó hangulatú beszélgetésben gyorsan szállt az idő, de a sofőrökre még hazáig 600km vezetés várt. Így nehéz szívvel búcsúztunk annak reményében, hogy belátható időn belül mi fogadhatjuk ugyanilyen lelkesedéssel, immár hivatalosan is testvéróvodánk kollektíváját Mórahalmon.
Fáradtan, de élményekkel gazdagodva, egymást jobban megismerve szakmai eszköztárunk bővítésével tértünk haza.
Bízom benne, hogy nem az utolsó közös Nevelőtestületi kirándulásunk volt, vár még ránk hasonló élményekkel teli csapatépítés.
Szeretném itt is megköszönni Nógrádi Zoltán Polgármester Úrnak a támogatását. Illetve az öt sofőr kitartását, akik vállalták, hogy négy napig hallgatják csacsogásunkat és épen haza hozták a csapatunkat.
Demus Lászlóné

A lecsó ördögei

Immár lassan hagyománnyá vált, hogy a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Kollégium megrendezi a szabadtűzön főzött lecsók versenyét.
A tavalyi évhez hasonlóan idei évben is megrendezésre került a Mórahalmi Sokadalom keretein belül a lecsófőző verseny.
Intézményünk a Mórahalmi Lurkó Világ Óvoda csapata idén is részt vett a rendezvényen.
A " lecsó ördögei" nevet viselő kis csapat szívesen megmutatta lecsófőzési fortélyait a nagyközönség előtt, amit a zsűri mindkét évben jutalmazott. Egy jó hangulatú délutánt tölthettünk együtt….
2022. év
A legjobb lecsó
Aranyérmes lecsó cím
2023. év
Tóth János lecsójának királya
Legszebb lecsófőző hely
Aranyérmes lecsó cím

Tájékoztató a Szülői értekezletek időpontjairól

Nyári élet az óvodában

Kreatív alkotásokkal, mozgalmas tevékenységekkel és változatos programokkal telik a nyári élet az óvodában, amelyet képekkel szeretnénk bemutatni.

Hirdetmény a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda összevont csoportban való működéséről és nyári bezárásáról

Óvodai beiratkozás 2023-2024-es nevelési évre

Itt a farsang, áll a bál...

Izgalommal várt esemény az óvodások életében a farsang időszaka, amely vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig (idén 02.22.) tartott.
A farsang a mókázásnak, mulatozásnak és a beöltözésnek alkalmat adó hagyomány.
Farsang napját megelőzően a gyermekek színes álarcokat, bohócokat, dekorációkat készítettek, a csoportok a vidám daloktól, mondókáktól voltak hangosak. Ebben az időszakban előkerültek a humoros mesék és történetek is, amelyek mind a farsang hangulatát idézték elő.
Az óvodás gyermekek és természetesen az óvó nénik is nagy lelkesedéssel öltöztek be a jelmezekbe, színes maskarákban „A bál” napján. Több jelmezben a szülők kreativitása is megmutatkozott.
Farsang napján a színes maskarák, a vidám éneklés és zene mellett finom fánk illat is terjengett a csoportokban. Minden csoportban hagyomány ilyenkor a farsangi fánk, amely legtöbb esetben a szülők segítségével készül el a gyermekek számára.
A vigalom vidáman, mókás játékok, népi gyermekjátékok, körjátékok sokaságában telt el minden csoportban.
A farsangi időszak végén, lezárásképpen egy régi népszokás felidézésével űztük el a telet, a kiszézéssel, várva a tavasz első napsugarait.

Feldíszítettük a várost!

A Kapocs Népfőiskola, az Aranyszöm Rendezvényház felhívására a Mórahalmi Napközi Otthonos Óvoda 12 csoportja a város szívében készítette el fantáziadús, egyedi, szépséges dekorációját az ősz jegyében. Igazi közösségformáló program volt, ahol gyerekek, óvó nénik, dadusok, szülők együtt dolgoztak. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az alkotások létrehozásában.

Közlekedési hét az óvodában

Az Október 10.-i hét mozgalmasan telt az óvodások számára. Az óvoda kollektívája "Közlekedési hetet" hirdetett, melynek célja az volt, hogy a gyermekek játékosan, élményeken keresztül szerezzenek ismereteket a helyes közlekedés szabályairól, eszközeiről.
Ennek keretében Dr.Pőcze Tünde mesélt a gyermekeknek a rendőri munkáról, a szabályok betartásának fontosságáról. Ujjlenyomatot készített a gyermekekkel, és megnézhették testközelből a rendőri felszereléseket.
Emellett a kerékpározáshoz szükséges eszközöket is megtekinthették a gyermekek.
Minden nap izgalmas programokon vehettek részt, mint például: közlekedési akadálypálya, hajóúsztatás, diavetítés a helyes közlekedésről, közös kerékpározás a városban.
A gyermekek új ismeretekkel gazdagodtak a programsorozatnak köszönhetően.

Étkezési díj változás

Mozgalmas nyári pillanatok

A nyári élet színesen és változatosan telik az óvoda keretein belül. Az óvó nénik tartalmas programokat, érdekes tevékenységeket biztosítanak a gyermekek számára.

2022.évi tavaszi papírgyűjtési akció eredménye

Örömmel tudatjuk, hogy Óvodánk a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által 2022. évben megszervezett Tavaszi Papírszüreten és Papírgyűjtési Versenyen 1. helyezést ért el.
Hálás szívvel köszönjük az óvodás gyermekek és szüleik, családtagjaik, ismerőseik szorgalmas és aktív gyűjtését, illetve támogatásukat, és közreműködésüket.
Idén Mórahalmon került megrendezésre a Kistérségi Óvodák Vers- és Mesemondó versenye, amelyen a környező települések óvodás gyermekei mutatták meg tehetségüket.
Tartalmas délelőttöt töltöttek el a versenyzők, a szülők és a pedagógusok.
Reméljük, hogy mindenki kellemes élményekkel tért haza.

Köszönjük szépen a felkészítést, és a részvételt! 
Kihirdetésre került a Henkel "Játék egy zöldebb jövőért" című pályázata, melynek keretében tiszta, üres Henkel-es flakonok gyűjtését várják!
Óvodánk ebben az évben is részt vesz a gyűjtésben!
Kérjük Mindenki támogatását és együttműködését a jó ügy érdekében!

Föld Napja 2022.

2022. Április 22.-,én a Föld napja alkalmából nagyszabású magaságyás készítés és virágosítási akciót hirdettünk óvoda szinten.
A virágosítási akció már ősszel elkezdődött, minden csoport más más helyszínen és stílusban szépítette az óvoda udvarát. Az őszi ültetést cseréltük egynyári vagy télálló növényekre a szülők segítségével.
A zöld óvoda pályázat egyik céljai között szerepelt a magaságyás kialakítása, melyet a Móra-Input Kft. segítségével, valamint szintén szülői támogatással már idén meg tudtuk valósítani. A magaságyásokba fűszernövények, saláta és hagyma került. Köszönjük a támogatást, segítséget mindenkinek, legyen az felajánló, vagy tevékenykedő.
Az óvoda kollektívája

Ünnepváró tojásfa

Idén is elkészült az óvó nénik és a gyermekek lelkes együttműködésével az óvoda tojásfája. Feldíszítettük az udvar egyik kis fáját, ezzel teremtettük meg az ünnepi hangulatot intézményünkben.
Szép tavaszt kívánunk mindenkinek.
Mórahalom Város Önkormányzata Napköziotthonos Óvoda elnyerte az Örökös Boldog Óvoda címet.
Ennek keretében az intézmény a 2021/2022-es nevelési évben jogosult a cím és a logó használatára.
A Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda közössége részt vett a Mátrix Közhasznú Alapítvány "Szeretetcsoki" 2021. évi programjában. 

"Elmúlott a rövid farsang..."

A farsangi ünnepség az egyik legjobban várt esemény a gyermekek számára. Ilyenkor a legizgalmasabb elfoglaltság más "bőrébe" bújni, ami alól a pedagógusok sem voltak kivételek, a gyermekek nagy örömére. Minden csoport a maga módján ünnepelt, de a tánc, zene, játék és a fánkevés sehol sem maradhatott el. Jó hangulatban telt ez az időszak, mely méltó lezárása volt a télnek.

Medve-nap az óvodában

Harmadik alkalommal is Zöld Óvoda lettünk!

2021-ben tizenötödik alkalommal került meghirdetésre a Zöld Óvoda minősítő címre vonatkozó nyílt pályázat. Óvodánk a nyertes minősítést 189 nyertes pályázat mellett érdemelte ki, ezzel is igazolva azt, hogy folyamatosan bővül az egész intézményes környezeti és fenntarthatóságra nevelés, a fenntarthatóság értékrendszerének érvényesítése, az elkötelezett óvodák száma.
Óvodánk negyedik alkalommal pályázott a minősítés elnyerésére, harmadik alkalommal lettünk sikeres pályázók. A Zöld óvoda címet 3 évre vehettük újra birtokba. Legfontosabb céljaink között szerepel óvodánk környezetének szebbé tétele, melyet ősszel már egy virágosítási akcióval (egy gyerekpalánta=1 virágpalánta) el is indítottunk, valamint szeretnénk óvodai szinten fűszernövény kertet kialakítani.

2021.évi őszi papírgyűjtési akció eredménye

Örömmel tudatjuk, hogy Óvodánk a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által 2021. évben megszervezett őszi papírszüreten és papírgyűjtési versenyen újból 1. helyezést ért el.
Hálásan köszönjük az óvodások és a szülők szorgalmas, kitartó gyűjtését, és támogató, segítő közreműködésüket.

Egészség-nap

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az őszi köntösbe öltöztetett óvodát. A kollektíva izgalmas programokkal kezdte meg a nevelési évet, ezzel színesítve a gyermekek és a szülők mindennapjait.
Az egészégnap keretein belül dietetikus, és pszichológus hozott ismeretterjesztő anyagokat, válaszolt a felmerülő kérdésekre, és egészséges csemegéket lehetett kóstolni.
Emellett sor került az intézmény környezetének virágosítására is a szülők közreműködésével.

"Itt van az ősz, itt van újra..."

Kreatív óvó néni kezek őszi dekorációba bújtatták az óvoda auláját.🍁🍂🍇

Ikon doboz szöveggel

A widgettel több féle tartalom is bemutatható, pl.: szolgáltatások

Óvodásaink, várunk titeket!

Óvodánkban mindnyájan nagy izgalommal várjuk az évkezdést. Intézményünk dolgozói hetek óta lázasan készülődnek a szeptemberre, ki-ki fest, pakol, dekorál, csinosítja a csoportokat és az óvoda közös helyszíneit.

Nagy szeretettel és odafigyelő gondoskodással várja minden óvó néni és dajka, illetve valamennyi óvodai dolgozó a már gyakorlott óvodásokat és a leendő kiscsoportosokat.
Étkezés térítési díjának befizetése 2021.  szeptember hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: általános iskola, óvoda, bölcsőde, középiskola, diákotthon

augusztus 24. kedd 7:00 – 12:30
augusztus 25. szerda 7:00 – 12:30
augusztus 26. csütörtök 8:00 – 12:00 – 13:00 – 16:30

Fürdőzés és fagyizás

Az augusztus eleji kánikulában is jól esett a felfrissülés az óvodások számára, akik ismét a Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe látogathattak el egy jó hangulatú kellemes fürdőzésre.
A nagy melegben egy-egy gombóc ízletes fagyi is gyorsan elfogyott. 

Nyári Élet

 Július második fele is mozgalmasan telt a gyermekek számára. 
Kreativitásukat kamatoztathatták a kézműves tevékenységek és az aszfaltkrétázás, homokvár készítés során. Emellett fontosnak tartottuk a mozgásos, zenés tevékenységeket is: lúdtalptorna; közös tánc, és éneklés; hangszerekkel való ismerkedés. Elmaradhatatlan része a gyermekek mindennapjainak a mese, amely közül néhányat a nyári élet során az udvaron, bábelőadás formájában hallgatnak meg. 
Arra törekszünk mindennap, hogy új élményekkel gazdagodjanak a gyermekek. :)

A 2021. évi tavaszi papírgyűjtési akció eredménye

Örömmel tudatjuk, hogy Óvodánk a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által 2021. évben megszervezett tavaszi papírszüreten és papírgyűjtési versenyen 27 óvoda közül 1. helyezést ért el.
Hálásan köszönjük az óvodások és a szülők szorgalmas, kitartó gyűjtését, és támogató, segítő közreműködésüket.

Szülői Értekezlet

A leendő kiscsoportos gyermekek szüleit 2021. 08. 25.-én 17:00 órától szeretettel várjuk szülői értekezletre óvodánkba.
A meleg sem szegi kedvét a gyerekeknek, aktívan töltik mindennapjaikat a nyári élet során. Az óvó nénik különböző vizes programokkal színesítik a napjaikat : fürdőzés, vizes flakonnal való rajzolás, festés, pancsolás. 
 Lezárult a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda "ZümInformatikai tehetségfejlesztés a mórahalmi óvodában" című
komplex, teljes körű tehetségfejlesztést biztosító programsorozata.
@https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823 
@https://www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram/
#nemzetitehetségprogram
#mindentehetségszámít
Étkezés térítési díjának befizetése 2021.  augusztus hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: általános iskola, óvoda, bölcsőde, középiskola, diákotthon

július 20. kedd 8:00 – 12:30
július 21. szerda 8:00 – 12:30
PROJEKTZÁRÓ FOGLALKOZÁS A KOLO-BAN
@https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823 
@https://www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram/
#nemzetitehetségprogram
#mindentehetségszámít
Étkezés térítési díjának befizetése 2021.  július hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde, középiskola:

Június 22. kedd 8:00 – 12:30
Június 23. szerda 8:00– 12:30
A "ZümInformatikai tehetségfejlesztés a mórahalmi óvodában"
című pályázat megvalósítási időszaka:
2020. december - 2021. június 30.
 
@https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823 

@https://www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram/

#nemzetitehetségprogram #mindentehetségszámít

DM „NAP GYERMEKEI" PÁLYÁZAT

Kedves Szülők!
Kérjük segítsétek óvodánk dolgozóinak és a gyerekeknek a lelkes és szorgalmas munkáját egy MEGOSZTÁSSAL ÉS SZAVAZATAITOKKAL!

Óvodánk 2 pályázattal részt vesz a dm „Nap gyermekei" pályázatában!
A sikerek eléréséhez nélkülözhetetlen a segítségetek, közreműködésetek!

A beérkezett pályázatokra 2021. június 7. 00.00 órától 2021. június 18. 23:59 óráig lehet szavazni.
A 10 legtöbb szavazatot begyűjtő óvodai csoport a zsűri döntésétől függetlenül 100.000 Forint értékű sportszer csomagot kap a Lifestyleshop.hu és Rider felajánlásával. A döntésről 2021. június 22-ig értesítik a pályázat résztvevőit, de az eredmény megtekinthető lesz a pályázat weboldalán is.

A szavazás menete:
A mellékelt pályázati képre kattintva megnyílik a felület, ahol kikereshető óvodánk mind a két pályázata. A beérkezett pályázatokra egy „Szavazás" gomb segítségével lehet voksolni, mely a szavazás elindulásától kezdve jelenik meg az oldalon a pályázati fotók mellett.
A szavazáshoz nem kell regisztrálni, viszont a felhasználók egy adott IP címről egy pályázati anyagra egyszer szavazhatnak a szavazási időszak alatt, de akár több pályázatra is leadhatják voksukat.

Egyéb módon szavazni a https://www.dm-egyuttegymasert.hu/.../nap.../palyazatok/ oldalon lehet, mely a főoldal „Nap gyermekei" menüpontjából a Pályázatok – Szavazás fül alatt érhető el, de közvetlen link is vezet a főoldalról ehhez a felülethez.
Étkezés térítési díjának befizetése 2021.  június hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde, középiskola:

Május 18. kedd 7:00 – 12:30
Május 19 szerda 7:00 – 12:30
Május 20. csütörtök 8:00 – 12:00 - 13:00 – 16:30
Tisztelt Szülők!

A 145/2021. (III.27.) Korm. rendelet értelmében az óvodákban a 2021. március 8-ával elrendelt rendkívüli szünet 2021. április 19-én megszüntetésre kerül.
Óvodánk a 2020/2021. nevelési évben is a megszokott nyitvatartással: hetente hétfőtől péntekig 7:00-17:00 óra között tart nyitva.
Az óvoda a 2020/2021. nevelési évben 2021. nyarán nem zár be, egész nyáron a fentiekben írt nyitvatartás mellett, a megszokott módon üzemel.
Étkezés térítési díjának befizetése 2021.  május hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde, középiskola:

Április 20. kedd 7:00 – 12:30
Április 21 szerda 7:00 – 12:30
Április 22. csütörtök 8:00 – 12:00 - 13:00 – 16:30

Ünnepváró Tojásfa

Húsvét közeledtével igyekeztünk ünnepi hangulatot teremteni a Mórahalmi Napköziotthonos Óvodában, így díszbe öltöztettük az udvar egyik kis fáját. A tojásfa az óvónénik és a gyermekek lelkes együttműködésével készült el.

Szép tavaszt, vidám ünnepvárást kívánunk!

2021/2022-es nevelési évre történő beiratkozás rendje

Étkezés térítési díjának befizetése 2021. március hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde:

Február 16. kedd 7:00 – 12:30
Február 17. szerda 7:00 – 12:30
Február 18. csütörtök 8:00-12:00 - 13:00-16:30

Óvodai ügyelet igénybevétele

Étkezés térítési díjának befizetése 2021. március hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde:

Február 16. kedd 7:00 – 12:30
Február 17. szerda 7:00 – 12:30
Február 18. csütörtök 8:00-12:00 - 13:00-16:30

A 2020. évi őszi papírgyűjtési akció eredménye

Óvodánk a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által 2020. évben szervezett őszi papírszüreten és papírgyűjtési versenyen első helyezést ért el, 42 nevezett óvoda közül kategóriagyőztes lett.
Köszönjük az óvodások és a szülők odaadó, kitartó gyűjtését és segítő közreműködését!
Étkezés térítési díjának befizetése 2021. február hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde:

Január 19. kedd 7:00 – 12:30
Január 20. szerda 7:00 – 12:30
Január 21. csütörtök 8:00-12:00 - 13:00-16:30
Étkezés térítési díjának befizetése 2021. január hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde:

December 15. kedd 7:00 – 12:30
December 16. szerda 7:00 – 12:30
December 17. csütörtök 8:00-12:00 - 13:00-16:30
@https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823 
@https://www.instagram.com/nemzetitehetsegprogram/

#nemzetitehetségprogram #mindentehetségszámít
Étkezés térítési díjának befizetése 2020. december hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde:

November 17. kedd 7:00 – 12:30
November 18. szerda 7:00 – 12:30
November 19. csütörtök 8:00-12:00 - 13:00-16:30
ROTARY HAJTÁS - Kerékpáros teljesítménytúra

Várunk mindenkit szeretettel 2020. október 23-
án (pénteken) egy kellemes baráti kerékpártúrára!
Étkezés térítési díjának befizetése 2020. november hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: középiskola, iskola, óvoda, bölcsőde:

október 20. kedd 7:00 – 12:30
október 21. szerda 7:00 – 12:30
október 22. csütörtök 8:00-12:00 - 13:00-16:30

Mesehősök elevenedtek meg az Aranyszömben

unnamed 1A Magyar Népmese Napja szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja.
A mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban ehhez kapcsolódva Mesés hetet szerveztek szeptember 28. és október 1. között. Kocsis Savanya Imréné Emese és Tanács Istvánné Ági különleges horgolt amigurumi mesefigurái és klasszikus mesékkel várták a gyerekeket egész héten.
Étkezés térítési díjának befizetése 2020. október hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde:

szeptember 22. kedd 7:00 – 12:30
szeptember 23. szerda 7:00 – 12:30
szeptember 24. csütörtök 8:00-12:00 - 13:00-16:30
Tisztelt Szülők!

Tájékoztatásul közöljük, hogy a diétás étkezést biztosító zákányszéki konyha nyári takarítási, karbantartási szünetet tart 2020. augusztus 10-19-ig.
Megértésüket köszönjük!

Tisztelttel:
Kosztyu Gyuláné
óvodavezető
2020.06.19.
Tisztelt Szülők!

A következő nevelési évre ismét étkezési nyilatkozat(ok) kitöltése szükséges minden gyermek részére (Óvodai étkezés igénybevétele iránti kérelem)!!!
Valamint:
- A kedvezményre jogosító nyilatkozatot (NYILATKOZAT a Gyvt. 21/B. § (1) bekezdés a) pontja szerinti ingyenes bölcsődei, mini bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés igénybevételéhez) csak azok töltsék ki, akik valamilyen kedvezményre jogosultak.
Csak egy kedvezményt lehet megjelölni.
Az f), pont abban az esetben jelölhető, ha az előtte lévő kategóriák a,) ....e), pontok egyikébe sem tartozik.
- Amennyiben nagycsaládos jogon veszi igénybe a kedvezményt, abban az esetben a gyerekek létszámáról feltétlenül nyilatkoznia kell a 3. oldal kitöltésével!
A kitöltött nyomtatványokat a Napközi Konyhára (6782 Mórahalom, Barmos György tér 2.) kérjük leadni a határidő betartásával 2020. július 10-ig!!!
Kérdéseiket feltehetik munkaidőben (8:00-15:00-ig) a Konyha mobiltelefonszámán:
06 30/719-17-08
A nyilatkozatokat próbáljuk az intézménybe jelenleg járó gyerekeken keresztül hazajuttatni, akinek nincs nyomtatási lehetősége az kérhet az óvodában vagy a Napközi Konyhán a papírokat!!!
Mellékelten csatolom a nyomtatványokat!!!
Segítő közreműködésüket előre is köszönöm!

Kosztyu Gyuláné
óvodavezető
2020.06.18.
Kedves Szülők!

Ezúton tájékoztatom a szülőket a nevelési év végi eseményekről: 2020. június 2-től az Egyenlőség utcai csoportok a saját helyükön lesznek, a Gomba és Mókus csoportok is a székhelyen kerülnek elhelyezésre a kiírás szerint.
Nyári üzemmódban dolgozunk, a higiénés szabályok szigorú betartásával.
A nagycsoportosok évzáró és ballagási ünnepségeiket későbbi időpontra halasztjuk. Várhatóan augusztus hónapban csoportonkét kerülnek megrendezésre. A részletekről az óvó néniknél tudnak érdeklődni.

Kosztyu Gyuláné
óvodavezető
MÓRA-OVI Mórahalmon

A Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda a kialakult helyzetben is az támogatja a szülőket abban, hogy gyermekeik is részesüljenek különböző foglalkozásokban, tevékenységekben.
Az internet világa nagyon sok ablakot, kaput nyit számukra abban, hogyan kössék le gyermekeiket ezekben az időkben, hiszen az idő előre haladtával ki könnyebben, ki nehezebben veszi a bezártság adta helyzetet. Az óvónők és dajkák is tudják, hogy milyen sokrétű a gyermekek ellátása és fejlesztése, hiszen a szülőkkel karöltve nap, mint nap végezték ezeket a feladatokat.

Az óvónők, pedagógiai asszisztensek, a dajka nénik az elmúlt hetekben is támogatják, segítik a szülőket. Az óvodai csoportokban eddig is működtek zárt csoportok, melyeken informálták, segítették a családokat a zökkenőmentes óvodai életben. Palettájukat az elmúlt hetekben kibővítették, és létrehoztak egy közös, minden család számára elérhető platformot, melyen keresztül támogatói, mankói a „bezárt” szülőknek és gyermekeiknek. Ez az új csoport a Mora-ovi.

A Mora-ovi csoporton keresztül folyamatosan, heti témákban tesznek fel az intézmény dolgozói kreatív, otthon is elvégezhető feladatokat. Óvónőink ezekben az időkben is felkészülten tesznek fel különböző foglalkozásokat, bábelőadásokat, meséket. Igyekeznek minél változatosabban, érdekesebben bemutatni egy-egy tevékenységet, foglalkozást. Figyelmesek a szükséges eszközök elérhetőségével kapcsolatban is, hiszen olyan eszközökkel készítenek foglalkozásokat, melyek bármelyik háztartásban is megtalálhatók. Például mutatnak receptet egy otthon elkészíthető gyurmáról.

A gyerekek ellátása és a Mora-ovi mellett az óvoda dolgozói elvégzik az egyéb, működéshez és a gyermekek kényelmét és biztonságát szolgáló feladatokat is. Így a folyamatos fertőtlenítő takarítás, az udvari játékok szépítése, festése, a csoportszobák esetleges átalakítása is feladatuk ezekben az időkben.

Szabó Marianna és Szabó Katalin
Étkezés térítési díjának befizetése 2020. június hóra

KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708
(munkaidőben 7:00 – 15:00)
Befizetés: iskola, óvoda, bölcsőde
május 25. hétfő 8:00 – 14:00
május 26. kedd 8:00 – 14:00

A mese, a színház szerepe óvodás korban

Mesélni kell a gyereknek, de miért?
A mese a legjobb érzelmi intelligenciafejlesztő módszer és a minőségi idő egyik legértékesebb módja. Azok a felnőttek, akiknek meséltek gyermekkorukban sokkal könnyebben küzdenek meg az élet nehézségeivel, érzelmileg stabilabbak, hiszen számtalan példát, mintát kaptak a mesékből, hogyan oldhatóak meg a problémák, és megélhették azt is, hogy érdemes hinni a Jóban, mert majd egyszer elnyeri méltó jutalmát.
A mese feszültségoldás is egyben. A tudattalan nyelvén szól, megérintheti azokat a félelmeket és negatív érzéseket, melyeket közvetlenül nem merünk megfogalmazni. Nem csak a gyermekre, a szülőre is jó hatással van a mese. Vágyteljesítő, kompenzáló, vigasztaló, gyógyító hatása közvetlenül érzékelhető.
A mese kimondhatóvá teszi a kimondhatatlant.

Milyen a jó mese?

A gyerekek figyelmét az a történet köti le legjobban, amelyik szórakoztatja és felkelti a kíváncsiságát.
A jó mese nem csak szórakoztat, hanem jóra is tanít.
A jó mese szolgál, lelki tápláléka a gyermeknek.

A mesehallgatás belsőleg mozgatja meg a gyermeket. A mai gyerekek keveset mozognak, igénylik azonban a mozgalmasságot, amit a mese belső mozgáslehetőségként ad meg számukra. A fantáziát beindítva fejleszti a kreativitást.
Azért jobb mesét hallgatni a szülőtől, pedagógustól, mert így a mese tempója alakítható a gyermek tempójához. Ha valami nem világos, visszakérdezhet. A szülő társa a kalandokban, a félelemben és a feloldozó örömben és boldogságban is. Az anya gyermek kapcsolat egyik legjobb fejlesztője a meseolvasás. Az esti lefekvés, elbúcsúzás nehéz perceit könnyítheti meg, ha az esti rituálé jó közérzetben zajlik.
Csoportunk kiscsoport, ezért a korosztályuknak megfelelő láncmeséket, állatmeséket mesélünk, mondunk. Előhívjuk a gyermeki fantáziát, de a meséket bábozzuk, illusztráljuk, vagy drammatizáljuk. A gyermekekkel minden nap mondókázunk, verselünk, déli pihenő előtt mesélünk. A kortárs irodalom írói a korosztály számára kedves tanító mesékkel segítenek feloldani a mai korosztály problémáit, ezeket is szívesen olvassuk óvodásainknak. Óvodai szinten a szegedi Truffaldino Bábszínház szórakoztatja a gyerekeket egy tanévben 5 alkalommal. Színes, változatos, zenés, bábos, árnyjátékos mese előadások mosolyt csalnak a gyermeki és pedagógusi arcokra egyaránt.

„Egyszer régen, nagyon régen, kint jártam a meseréten.
Ahogy mentem, ahogy jártam tudjátok, hogy mit találtam?
Semmi mást csak egy mesét, hallgassátok méhecskék!”

Méhecske csoport


 
Föld Napja rajzpályázat - Eredményhirdetés

A Föld napja alkalmából meghirdetett rajzversenyre 11 nagycsoportostól, 16 középső csoportostól és 1 kiscsoportostól kaptunk alkotásokat. Köszönjük szépen a beérkezett munkákat! A szavazást lezártuk.

Helyezettek a kapott szavazatok száma alapján:

Kiscsoportból különdíjat kap: Hódi Panka – Méhecske-csoportos.
Középső-csoport:
1. Bite Vivien – Süni-csoportos
2. Szalma Viktória – Micimackó-csoportos
3. Martyin Zétény – Süni-csoportos
Nagy-csoport:
1. Kántor Lili – Katica-csoportos
2. Turu Kata– Napsugár-csoportos
3. Bálint Sára – Margaréta-csoportos

Gratulálunk a kis művészeknek!
A meglepetés ajándékokért minden helyezett, és versenyre nevezett jelentkezzen az óvó nénijénél.
2020/2021-es nevelési év beiratkozás rendje
Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvánnyal kapcsolatban Polgármester úr által összehívott operatív egyeztetésen az az utasítás született, hogy a gyermekintézmények esetében - a 70 év feletti nagyszülők egészségének megőrzése érdekében - lévén, hogy ők a legveszélyeztetettebb korosztály, a gyermekintézményekbe való belépését megtiltjuk a veszélyhelyzet fennállásának ideje alatt.
Kérem a rendelkezés betartását!

Nógrádi Zoltán polgármester megbízásából
Kosztyu Gyuláné óvodavezető
"Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!"

A Mórahalmi Óvodában a hagyományoknak megfelelően idén is megtartottuk a kiszebáb égetést, amely a téltemetés és a tavaszköszöntés jegyében zajlik minden február végén.
A bábu a tradicionális népi ünnepeken a tél, a böjt és a betegségek megszemélyesítője volt. A babona szerint a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bútól és bajtól, így a sok betegség után a kis óvodások és az óvoda dolgozói lelkesen vettek részt az eseményen, remélve, hogy a vírusok is eltávoznak jó hosszú időre.
Az óvodapedagógusok által szervezett programon a kicsik körbe állták a tüzet, és hangosan kiabálták, énekelték a télűző és tavaszváró rigmusokat:

"Ég a Kisze lánggal ég, bodor füstje felszáll,
Tavaszodik kék az ég, meleg a napsugár
Mire füstje eloszlik a hideg, köd szétfoszlik
Egész kitavaszodik!"

"Maskarások, bolondok,
Rázzátok a kolompot:
Takarodjon el a tél –
Örvendezzen aki él."

"Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!"

Csak úgy zengett az udvaron a  mondóka népi jellegű hangszer kísérettel, bízva abban, hogy a tavasztündér is meghallja, és minél hamarabb beköszönt a meleg, napfényes időszak.
Étkezés térítési díjának befizetése
2020. március hónapra
Az étkezési térítési díjakat kizárólag a kiírt befizetési időpontokban
lehet csak befizetni, kérjük ezen időpontok betartását!

Befizetés: középiskola, diákotthon, iskola, óvoda, bölcsőde.

Február 18. kedd 7:00 – 12:30
Február 19. szerda 7:00 – 12:30
Február 20. csütörtök 8:00 – 12:00 és 13:00 - 16:30
KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Étkezés térítési díjának befizetése
2020. február hónapra

Az étkezési térítési díjakat kizárólag a kiírt befizetési időpontokban
lehet csak befizetni, kérjük ezen időpontok betartását!

Befizetés: középiskola, diákotthon, iskola, óvoda, bölcsőde.

Január 21. kedd 7:00 – 12:30
Január 22. szerda 7:00 – 12:30
Január 23. csütörtök 8:00 – 12:00 és 13:00 - 16:30
KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)
Étkezés térítési díjának befizetése
2020. január hónapra

Az étkezési térítési díjakat kizárólag a kiírt befizetési időpontokban
lehet csak befizetni, kérjük ezen időpontok betartását!

Befizetés: középiskola, diákotthon, iskola, óvoda, bölcsőde.

December 17. kedd 7:00 – 12:30
December 18. szerda 7:00 – 12:30
December 19. csütörtök 8:00 – 12:00 és 13:00 - 16:30
KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)

Étkezés térítési díjának befizetése
2019. december hóra

Befizetés: középiskola, diákotthon, iskola, óvoda, bölcsőde.

November 19. kedd 7:00 – 12:30
November 20. szerda 7:00 – 12:30
November 21. csütörtök 8:00 – 12:00 és 13:00 - 16:30
KONYHA MOBILSZÁMA: +36-30/719-1708 (munkaidőben 7:00 – 15:00)

2019. OKTÓBER 18-ÁN KISTÉRSÉGI ÓVODAI SZAKMAI NAPOT TARTOTTAK ÁSOTTHALMON.
 Az eseményről szóló cikk és galéria ezen a linken érhető el. 
Az óvoda, bölcsőde, iskola, diákotthon térítési díjakat az alábbi időpontokban
lehet befizetni!


2019. november hónapra
Iskola, óvoda, bölcsőde, középiskola, diákotthon:
 
 október 21. hétfő 7:00 - 12:30

október 22. kedd 7:00 - 12:30

október 24. csütörtök 8:00 - 12:00   -  13:00 -16:30

KONYHA MOBIL: +36-30/719-1708
(Hívható: munkanapon 7:00 – 15:00 óráig)
Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy 2019. Október 14-16. között egyéni gyermekfotózás lesz a főépület aulájában.
Kérjük, az óvónőktől tájékozódjanak, hogy az egyes csoportok, mely napokon vesznek részt a fotózáson.
A fényképezkedés nem kötelező, csak egy lehetőség.
Az óvónők által kiosztott fotóválasztékot tartalmazó lapot kérjük, mindenki adja vissza saját csoportjába, az is, aki nem igényli a fotózást!
Köszönjük!

 
Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy 2019. Október 28-31. között őszi szünet lesz intézményükben is. Kérjük az adott csoportok hirdetőfalán kihelyezett táblázaton jelezzék, ha igénylik az óvodai ellátást ezekre a napokra.
Amennyiben lesz rá igény, úgy összevont csoportokban tudjuk vállalni a gyermekek felügyeletét a főépületben!
Megértésüket köszönjük!
Mesehősök elevenedtek meg az Aranyszömben

Mesehősök elevenedtek meg az Aranyszömben

A Magyar Népmese Napja szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja.
A Mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban ehhez kapcsolódva Mesés hetet szerveztek szeptember 28. és október 1. között. Kocsis Savanya Imréné Emese és Tanács Istvánné Ági különleges horgolt amigurumi mesefigurái és klasszikus mesék várták a gyermekeket egész héten.