Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
Intézményünk mindig is elkötelezett híve volt a gyermekek környezettudatos magatartásuk formálására, a fenntartható fejlődésük nevelésére, az ökológiai szemléletformálásukra.
Töretlen elkötelezettségünk eredményeként 2021 decemberében már harmadik alkalommal büszkélkedhetünk a „Zöld Óvoda” címmel, amely megújításához a kollektíva szoros, összehangolt munkája is hozzájárult.
 
Mit jelent „Zöldnek lenni”?
 
Az elmúlt években intézményünk megújult eszközállománnyal gazdagodott, energia hatékonyan működik zöld megoldásokkal.
A nyílászárók cseréje az épület nagy részében, az épület hőszigetelése teljes mértékben megvalósult.
 Víztakarékos wc tartályok, a csapokra vízszűkítők kerültek beépítésre.
A meleg víz ellátását napkollektorok, míg a meleget téli időszakban a geotermikus hőenergia biztosítja.
Az egészségre nevelést hangsúlyosan kezeljük: gyümölcs és zöldség napokat szervezünk.
A rendszeres mozgás szerves részét képezi a gyermekek mindennapjaiknak fejlődésük, egészségre nevelésük céljából.
Az udvari mozgásra, levegőzésre napi szinten gondot fordítunk. Az Ovi foci pálya, a hatalmas udvar, az itt található az EU szabványnak megfelelő, környezetbarát anyagokból készült játékok megfelelő teret adnak a szabadjátéknak.
A nyári melegben a fák árnyékai nyújtanak hűvöst, míg az esős időszakra fedett teraszunk biztosítja a szabadban történő tartózkodást.
Környezetünk tisztán tartásában a gyermekeket is igyekszünk bevonni, melyhez a könnyen kezelhető kisméretű szerszámok nyújtanak számukra segítséget.
Ősszel és tavasszal virágosítási akciót hirdetünk, mely az udvarunk szebbé tételéhez járul hozzá 2022 tavaszán egyik álmunk teljesült a magaságyások kialakításával, mely a Móra-Input Kft. segítségével, valamint szülői támogatással valósult meg. A magaságyásokban az évszaknak megfelelő növények, fűszernövények kerülnek elhelyezésre. Gondozásuk, figyelemmel kísérésük a gyermekekkel közösen történik, melynek „gyümölcsét” közösen fogyasztjuk el.
A kinti munkálatokon kívül a csoportszobákban a hajtatás, csíráztatás folyamatával is megismertetjük a gyermekeket.
A séták, kirándulások a gyermekek közvetlen környezetét segít felfedeztetni, megismertetni.

A környezettudatos gondolkodásmód elősegítését, környezetünk tehermentesítését elősegíti az intézmény épületében a szelektív hulladékgyűjtés biztosítása, illetve évente két alkalommal (ősszel, tavasszal) meghirdetett papírgyűjtési akció, valamint 2022 óta a Göncölj a Földért! Használt ruhagyűjtési akcióhoz való csatlakozás, illetve a „Játék egy szebb jövőért” akció, melyet a Henkel Magyarország által meghirdetett flakon gyűjtési programban is részt veszünk.

 Az otthonról hozott feleslegessé vált anyagokat is szívesen fogadjuk, melyeket kézműves tevékenységeink, képességfejlesztő játékok készítése során használunk fel.
Pedagógiai programunk szerves részét képezi:
- az ünnepekről és a jeles napokról, való megemlékezés: Állatok Világnapja, Autómentes Nap, Közlekedési Hét, Mikulás, Gyertyaszentelő, Nemzeti Ünnep, Víz Világnapja, Föld Napja, Madarak és Fák napja.
- a népi hagyományok, népi szokások megismertetése: őszi betakarítási munkálatok, Márton-nap, Advent, Karácsony, Farsang, Húsvét
-  a helyi szokásokhoz kapcsolódó ünnepek: Idősek napja, Városkarácsony

A programok egy része óvodai szinten valósul meg, míg a többi csoportszinten a gyermekek életkorához, érdeklődési köréhez igazítva, a helyi és a csoportba adott lehetőségeket kihasználva.
Munkánk, szakmai fejlődésünk érdekében képzéseken, szakmai napokon veszünk részt.
Bízunk benne, hogy a színes programok, megfigyelések, közvetlen tapasztalatszerzés által megtanítjuk gyermekeinket a fenntartható jövő alakítására, az állatok, növények gondozására, a természet felfedezése által, arra az összefüggés felismerésére, hogy a természetben minden mindennel összefügg, egymásra épül, mely nélkülözhetetlen világunk működéshez.