Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Egészségmegőrző lovaglás

Az Egészségmegőrző lovaglás 2014 óta minden tanév elején meghirdetésre kerül, melyre első körben az óvodások és bölcsődések jelentkezhettek, majd utóbb az állami és egyházi iskola tanulói is csatlakoztak a programhoz. Heti szinten mind a három korosztályból 80 óvodás, bölcsődések, az első és második osztály diákjai, illetve a harmadik, negyedik évfolyam SNI-s BTMN-s gyermekei jönnek lovagolni preventív és fejlesztő céllal.
Az Egészségmegőrző lovaglás különböző területek fejlesztésével segíti a gyermekek beilleszkedését és tanulását. A fejlesztési területek között kiemelt figyelmet kap a: nagymozgás, finommotorika, szem-kéz koordináció, egyensúly, testkép, testséma, figyelem, koncentráció, emlékezet, utasítás/szabálykövetés, feladattartás/feladattudat, beszéd, önbizalom, önértékelés fejlesztése és az érzelmi, szociális nevelés.
A foglalkozások során alkalmazunk különböző eszközöket is, melyet a gyerekek nagy örömmel fogadnak. Ezek közé tartoznak a különböző karikák, labdák, szalagok, gyöngyök, csipeszek, fejlesztő játékok mint a golyós egyensúlyozó, a montessori torony masszázs labdák és hengerek, vagy a csodakocka. Természetesen a foglalkozás része ugyan úgy a lovastorna is rengeteg mondóka és ének kíséretében. A foglalkozás során a gyermekek megkapják a szokásos védőfelszereléseket, a kobakot és a hátvédőt, viszont nyereg helyett voltizs hevederben ülnek és futószár helyett egy lóvezető segítségével dolgozunk.
Egy-egy foglalkozás 20 perces, melyre a gyermekeket heti rendszerességgel várjuk.